x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

07 Apr 2008   •   00:00

7 aprilie 2008



PRIMELE ALEGERI. Muntenegrenii au votat ieri, în cadrul primelor alegeri prezidenţiale de după separarea republicii lor de Serbia, în 2006, actualul scrutin fiind considerat un test pentru puterea care conduce republica de 20 de ani. Preşedintele demisionar, Filip Vujanovici, din partea Partidului Democratic al Socialiştilor (DPS), aflat la putere, este favoritul cursei, sondajele de opinie dîndu-l drept cîştigător, posibil chiar din primul tur. "Alegerile vor demonstra voinţa cetăţenilor de a continua reformele în perspectiva unei aderări la Uniunea Europeană‘‘, a declarat Vujanovici.


LĂUDĂROS. Fostul premier de la Roma, şef al dreptei italiene, Silvio Berlusconi, renumit pentru lăudăroşeniile lui, a declarat ieri, într-o emisiune la radio, că are cunoştinţe avansate de limbă latină, "care i-ar permite să ia masa chiar şi cu Iulius Cezar‘‘. El a mai spus că toţi colegii lui de studii îi spuneau "latinistul‘‘ şi era scos "la înaintare‘‘ să stea de vorbă cu persoane ilustre, mai ales cu cardinali.


REÎNTOARCERE. Militarii britanici s-au reîntors în Basra, după numai câteva luni după ce au predat controlul oraşului autorităţilor irakiene. Peste 150 de militari britanici se luptă acum cu insurgenţii irakieni, care deţin puterea asupra unor zone întinse din oraş. Armata britanică ar fi fost obligată să revină în misiune ca urmare a eşecului irakienilor de a învinge miliţiile lui Mehdi.

×
Subiecte în articol: externe