x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    08 Apr 2008   •   00:00

8 aprilie 2008:Ucraina va organiza în următorii doi ani un referendum pe tema aderării sale la NATO, după cum a promis preşedintele Viktor Iuşcenko într-un interviu dat “Inter TV”, duminică seară

REFERENDUM NATO. Ucraina va organiza în următorii doi ani un referendum pe tema aderării sale la NATO, după cum a promis preşedintele Viktor Iuşcenko într-un interviu dat “Inter TV”, duminică seară. Faptul că mai puţin de 30% dintre ucraineni sunt interesaţi de integrarea în Alianţa Nord-Atlantică a figurat printre principalele motive pentru care membrii Alianţei au refuzat să îi dea Kievului planul de prea­derare, MAP, la Summit-ul de la Bucureşti, unde toate statele membre au declarat că susţin Ucraina în demersurile ei privind intrarea în NATO. Iuşcenko crede  că Ucraina este suficient de pregătită pentru a putea primi MAP în cel mult doi ani.

 

VICE CONDI. Secretarul de stat Condoleezza Rice cochetează cu gîndul de a deveni vicepre­şe­dinte în viitoarea administraţie de la Casa Albă, mai ales dacă va ieşi învingător un candidat republican,  informează ABC News. Informaţia e dată de unul dintre strategii campaniei republicanilor, Dan Senor, căruia i-a surîs perspectiva.

 

ÎNCĂ O BANCĂ. Banca britanică HSBC a recunoscut că a pierdut, acum o lună, un CD ce conţinea datele confidenţiale a peste 370.000 de clienţi, după ce l-a trimis prin curier unei companii de asigurări. Autorităţile britanice investighează cazul. Anul trecut, Serviciul Regal de Venituri a pierdut un CD cu datele confidenţiale a 25 de mi­lioane de persoane.

×
Subiecte în articol: externe