x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

09 Apr 2008   •   00:00

9 aprilie 2008



ACCIDENT - Muncitor mort într-o pivniţă din Spania
Un muncitor român şi unul francez au murit luni în localitatea spaniolă Aguilas, după ce tavanul piviniţei în care lucrau
s-a prăbuşit peste ei, informează La Verdad (Murcia). Cei doi executau lucrări de consolidare a pivniţei. Spaniolul pentru care lucrau a anunţat imediat echipele de salvare. Pompieri, voluntari de la Crucea Roşie şi poliţişti au încercat timp de 12 ore să-i scoată pe muncitori de sub dărîmături. Primul a fost găsit românul, însă nu s-a mai putut face nimic pentru el.


MIZERIE - Evacuaţi dintr-o casă-monument
Autorităţile din Elgoibar (provincia spaniolă Gipuzkoa) au evacuat la început săptămînii 13 români care ocupau abuziv o casă declarată monument istoric, potrivit Noticias de Gipuzkoa. Casa datează din secolul XVII. Autorităţile oraşului au spus că românii aproape că au distrus locuinţa şi au lăsat să se formeze în ea un adevărat focar de infecţie. A fost nevoie de un camion pentru a încărca tot gunoiul pe care românii îl lăsaseră în casă. Din grupul evacuat făceau parte şi doi copii, precum şi o femeie însărcinată – a atras atenţia presa spaniolă.


De muncĂ - Operaţiunea "Înapoi, acasă"
Românii care lucrează în Spania sunt aşteptaţi la sfîrşitul acestei săptămîni, în Castellon de la Plana, la o bursă a locurilor de muncă organizată de Ministerul Muncii din România. Terra Espana notează că prin această bursă, autorităţile române încearcă să-i convingă pe cei plecaţi la muncă în Spania să se întoarcă în ţara, unde este o criză de mînă de lucru. Bursa va avea loc pe 12 şi 13 aprilie. Pe de altă parte, autorităţile noastre colaborează cu cele iberice pentru a-i convinge pe români să nu se mai angajeze ilegal în Spania.


TORINO - Italian torturat de amantul român
Un italian de 60 de ani din Torino s-a plîns poliţiştilor că a fost torturat şi apoi jefuit de un român în vîrstă de 21 de ani cu care stablise "o relaţie sentimentală" de o lună şi jumătate, informează TGCOM. Italianul spune că într-o seară românul, pe care îl şi găzduia, şi-a adus trei prieteni, care l-au bătut şi i-au furat din locuinţă. Cei patru români au fost arestaţi de poliţie. Italianul a declarat că a vrut să spună presei ce i s-a întâmplat pentru că "homosexualii nu trebuie să se teamă".

×
Subiecte în articol: diaspora