x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

18 Apr 2008   •   00:00

IERTATĂ. Rusia a şters datoria de 4,6 miliarde de dolari a Libiei, datînd din perioada sovietică, în schimbul încheierii “unor contracte de miliarde de dolari cu întreprinderi ruseşti‘‘, a informat ministrul de Finanţe rus, Alexei Kudrin, citat de AFP. Ministrul, care l-a însoţit pe preşedintele rus în istorica sa vizită în Libia, nu a precizat care este natura acestor contracte cu întreprinderile ruseşti, însă se ştie că Tripoli a fost şi rămîne în continuare un partener principal al Rusiei în ceea ce priveşte importul de armament.

 

 

LA FEL. Acordul de Stabilizare şi Asociere (ASA) oferit Serbiei va fi semnat în forma în care a fost prezentat iniţial, au declarat ieri mai mulţi oficiali europeni, citaţi de Mediafax. Acest lucru înseamnă că textul va păstra Articolul 135, potrivit căruia Kosovo rămîne sub administraţia temporară a Naţiunilor Unite, în baza Rezoluţiei 1.244 a Consiliului de Securitate a ONU. Sîrbii doreau să fie menţionată explicit provincia Kosovo ca “parte integrantă şi inalienabilă a Serbiei‘‘.

 

 

VALIZA RADIOACTIVĂ. O valiză cu material radioactiv, sustrasă miercuri în apropiere de Madrid, a fost descoperită joi intactă în faţa unei instituţii de învăţămînt din capitala spaniolă. Valiza aparţinea unei companii ce făcea teste de calitate în zonele de construcţii, iar specialiştii au anunţat că, dacă rămîne închisă, nu prezintă nici un pericol.

×
Subiecte în articol: externe