x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

21 Apr 2008   •   00:00

21 aprilie 2008



SONDAJ. Aproape 80% dintre francezi sînt de părere că nu o duc mai bine de cînd preşedintele Nicolas Sarkozy a preluat puterea, în urmă cu un an, relevă un sondaj al Institutului Infop, citat de AFP. Acţiunile preşedintelui şi ale Guvernului nu au permis ameliorarea situaţiei din Franţa, cred 79% dintre cei chestionaţi. În acest moment, Sarkozy se confruntă cu o serioasă scădere a popularităţii, atît din pricina dificultăţilor de a-şi pune în aplicare reformele promise în campania electorală, cît şi din cauza excesivei mediatizări a vieţii sale private.


KURZI. O manifestaţie prokurdă care a avut loc la Berlin s-a soldat cu rănirea a 11 poliţişti şi arestarea a 86 de persoane, relatează AFP. La miting au luat parte aproximativ 550 de persoane, care cereau punerea în libertate a lui Abdullah Ocalan, fost lider al rebelilor kurzi, aflat în detenţie în Turcia. Întrucît manifestanţii începuseră să se ia la bătaie cu trecătorii, poliţiştii au intervenit, dar au devenit ţinte pentru pietrele, scîndurile şi sticlele aruncate de participanţii la miting.


ABHAZIA.
Forţele armate ale regiunii separatiste Abhazia au doborît ieri un avion de spionaj georgian fără pilot, relatează AFP. Forţele abhaze sînt pe cale de a recupera resturile aparatului. Abhazia s-a separat de Georgia la începutul anilor ’90. Pînă în prezent, nici o ţară nu i-a recunoscut independenţa.

×
Subiecte în articol: externe