x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

23 Apr 2008   •   00:00

Comisia Europeană a anunţat că va examina legislaţiile, precum şi practicile legislative din ţările Uniunii Europene, privitoare la modul în care a fost tratată “chestiunea memoriei crimelor totalitarismului”, a anunţat comisarul european Jacques Barrot.

CRIME SUB LUPĂ. Comisia Europeană a anunţat că va examina legislaţiile, precum şi practicile legislative din ţările Uniunii Europene, privitoare la modul în care a fost tratată “chestiunea memoriei crimelor totalitarismului”, a anunţat comisarul european Jacques Barrot. El a recunoscut însă că CE dispune de mijloace limitate în materie, subliniind că “îi revine fiecărui stat membru datoria de a găsi propria sa cale de a gestiona această chestiune”. Iniţiativa a fost luată după o dezbatere organizată de preşedinţia slovenă a UE, în care experţii au afirmat că în Uniune a apărut “sentimentul că vechile state membre trebuie să fie mai sensibilizate la istoria tragică a noilor membre”.

 

TERMINATOAREA. Candidata de­mo­crată la Casa Albă, Hillary Clinton, a de­cla­rat, în emisiunea “Good Morning America”, că, dacă ea ar fi preşedinte şi Iranul ar ataca Israelul cu arme nucleare, SUA “ar putea şterge de tot Iranul de pe harta lumii”. Ea l-a parafrazat pe preşedintele iranian, care zice că “ar şterge Israelul de pe hartă”.

×
Subiecte în articol: externe