x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

24 Apr 2008   •   00:00

24 aprilie 2008:Cîştigătorul alegerilor din Italia, Silvio Berlusconi, vrea o derogare de la normele UE, care să permită autorităţilor din Peninsulă să “filtreze” fluxul de români, a anunţat presa italiană

ITALIA NU NE MAI VREA. Cîştigătorul alegerilor din Italia, Silvio Berlusconi, vrea o derogare de la normele UE, care să permită autorităţilor din Peninsulă să “filtreze” fluxul de români, a anunţat presa italiană. Franco Frattini, viitorul ministru de Externe al Italiei şi actual comisar european pentru justiţie, a declarat, de asemenea, că renegocierea directivei UE pri­vind libera circulaţie a persoa­nelor ar fi o măsură “rezo­nabilă”. La rîndul său, liderul partidului naţionalist-conservator, Gianfranco Fini, nu exclude po­sibili­tatea reintroducerii obli­gativi­tăţii vizelor pentru cetăţenii români care vin în Italia.

 

KOSOVO ÎN UE. Vicepremierul kosovar, Hajredin Kuci, a declarat Agenţiei Reuters că prioritatea Kosovo este să adere la Uniunea Europeană pînă în 2015. La reuniunea de la Luxemburg, de săptămîna viitoare, Kosovo şi-a propus să testeze reacţia europenilor la aspiraţiile sale.

×
Subiecte în articol: externe