x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

06 Mai 2008   •   00:00

6 mai 2008: Mai mulţi italieni vor cere despăgubiri de peste 20 de miliarde de euro, pentru că guvernul de la Roma le-a publicat lor şi celorlalţi contribuabili, pe in­ternet, veniturile

DESPĂGUBIRI. Mai mulţi italieni vor cere despăgubiri de peste 20 de miliarde de euro, pentru că guvernul de la Roma le-a publicat lor şi celorlalţi contribuabili, pe in­ternet, veniturile. Organizaţi într-un grup numit Condacons, nemulţumiţii vor cere cîte 52 de euro pentru fiecare dintre cei 38 de milioane de contribuabili ale căror venituri au fost date publici­tăţii. Procu­rorii italieni anchetează cazul, invocînd încălcarea legislaţiei refe­ritoare la viaţa privată.

 

AMENINŢAT. Preşedintele sîrb, Boris Tadjici, a primit ameninţări cu moartea, cu numai o săptămînă înaintea alegerilor legislative, considerate a fi de importanţă crucială, scrie AFP. Prooccidentalul Tadjici a primit o scrisoare, în care era acuzat de “trădare” şi ameninţat serios că “va primi ceea ce merită, adică un glonţ în cap”, potrivit cotidianului sîrb Blic. Instituţia prezidenţială nu a comentat în nici un fel dezvăluirile făcute de presă. Tadjici a devenit o ţintă şi mai des luată în vizor de cri­ticii naţionalişti, care îi reproşează că a semnat săptămîna trecută acordul de asociere şi stabilizare cu Uniunea Europeană. Naţionaliştii sînt împotriva UE, după ce aceasta nu a reuşit să împiedice declararea independenţei provinciei sîrbe Kosovo, în februarie.

×
Subiecte în articol: externe