x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

09 Mai 2008   •   00:00

9 mai 2008:La Roma sînt cu cinci mii de ţigani mai puţin, în urma acţiunilor întreprinse de autorităţi după uciderea Giovannei Reggiani, susţine La Repubblica

EXPEDIAŢI DIN ROMA. La Roma sînt cu cinci mii de ţigani mai puţin, în urma acţiunilor întreprinse de autorităţi după uciderea Giovannei Reggiani, susţine La Repubblica. În capitala Italiei sunt 20 de tabere de ţigani oficiale, care adăpostesc în acest moment 7.500 de persoane. Pe lîngă acestea, există însă alte cîteva zeci de tabere şi barăci ridicate ilegal, în care mai stau cel puţin 2.500 de străini. În total, 10.000 de persoane, cu cinci mii mai puţin decît erau înregistrate în noiembrie 2007, imediat după uci­de­rea Giovannei Reggiani.

 

CADAVRU ÎMPUŢIT. În timp ce israelienii sărbăto­reau 60 de ani de la înfiinţarea statului lor, preşedintele ira­nian, Mahmoud Ahmadinejad, a calificat “regimul impostor şi uzurpator al Israelului” drept “cadavru împuţit”, care “ nu mai poate fi readus la viaţă” prin astfel de aniversări. Iranul, care este unul dintre cei mai mari critici şi duşmani ai politicii Israelului faţă de lumea isla­mică, a denunţat ieri în Parlament ceremoniile aniversare  din acest stat, despre care a mai spus că este “condamnat la dispariţie” şi “un şobolan mort, la capătul cursei”. “Dacă unii cred că strîngîndu-se vor schimba datele din afacerile mondiale se înşală, pentru că popoarele îi vor îngropa”, a fost predicţia preşedintelui iranian.

 

PE EVEREST. Alpiniştii chinezi au ajuns ieri-dimineaţă, la ora locală 09:20, cu torţa ce va aprinde Flacăra Olimpică, pe vîrful Everest – cel mai înalt munte din lume. Echipa de alpinişti a fost formată şi din tibetani şi din chinezi. Cores­pondenţii de presă, citaţi de BBC, au afirmat că gestul va repara într-un fel publicitatea negativă care i s-a făcut Chinei din cauza violentelor ciocniri cu călugării tibetani, precum  şi a traseului spinos pe care l-a urmat torţa, mai ales prin Europa, unde a fost stinsă în două ţări de protestatarii apă­ră­tori ai drepturilor omului.

×
Subiecte în articol: externe