x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

10 Mai 2008   •   00:00

Molipsitor - Kosovo şi  la români

Scenariul Kosovo s-ar putea repeta şi în alte ţări europene, inclusiv în România, după cum a declarat liderul Partidului Radical din Serbia (SRS), Tomislav Nikolici, într-un interviu acordat postului de radio RFI România. Nikolici este favorit în alegerile legislative de mîine din Serbia, avînd şanse mari să fie viitorul prim-ministru sîrb.

 

 

Supravieţuire politică

Premierul israelian, Ehud Olmert, confruntat cu acuzaţii oficiale de corupţie deosebit de grave, a început bătălia pentru supravieţuirea politică. El a negat, în faţa naţiunii, la televiziunea publică, acuzaţiile de corupţie şi luare de mită, dar a admis că a primit bani pentru anumite campanii electorale de la un om de afaceri.

 

 

 

Tajani, în locul lui Frattini

Noul guvern italian al lui Silvio Berlusconi, care a depus jurămîntul joi, l-a desemnat pe Antonio Tajani pentru funcţia de comisar european, în locul lui Franco Frattini, ales ministru de Externe, relatează AFP. Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a confirmat nominalizarea lui Tajani şi intenţia de a i se încredinţa portofoliul Transporturilor, şi nu al Justiţiei, Libertăţii şi Securităţii, pe care l-a deţinut Frattini.

×
Subiecte în articol: externe