x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

14 Mai 2008   •   00:00

14 mai 2008



UE – RUSIA. Toate cele 27 de state ale Uniunii Europene au aprobat ieri deschiderea negocierilor privind un amplu parteneriat economic cu Rusia, după ce au fost eliminate şi obiecţii ridicate pînă acum de Lituania cu privire la acest acord, informează AFP. Miniştrii de Externe din patru ţări UE au fost duminică la Vilnius, pentru a convinge partea lituaniană să ridice vetoul privind deschiderea negocierilor.

TESTE NUCLEARE. Statele Unite, Franţa, China, India şi Pakistanul au făcut, în ultimii 50 de ani, 730 de teste nucleare, despre unele dintre acestea rămînînd secrete, nici măcar presa nescriind nimic, a declarat generalul rus Vladimir Verhovţev, şeful serviciului special de monitorizare din Ministerul rus al Apărării, citat de Mediafax. El a explicat că una dintre principalele sale sarcini era să monitorizeze aplicarea şi respectarea tratatelor internaţionale care interzic sau limitează testele nucleare. În cifra dată de Verhovţev nu sînt incluse însă testele nucleare făcute de Rusia sau de fosta URSS.  

AMENINŢĂRI.
Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, l-a ameninţat cu închisoarea pe preşedintele raionului Ungheni, dacă autorităţile locale vor scoate gardul de sîrmă ghimpată, de 80 de kilometri, de la graniţa cu România. Curtea de Apel din Bălţi urmează să se pronunţe asupra unei sentinţe favorabile autorităţilor din Ungheni, dar contestată de grănicerii moldoveni.

×
Subiecte în articol: externe