x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

16 Mai 2008   •   00:00

16 mai 2008



DUPĂ 68 DE ORE. O chinezoaică de 11 ani a fost scoasă vie, după 68 de ore, de sub dărîmăturile şcolii din Yingxiu, unde se afla cînd s-a produs, luni, devastatorul cutremur. Fetiţa, doar pe jumătate conştientă, a reuşit să audă zgomotele pe care le făceau echipele de salvare care căutau victime printre ruine şi a strigat după ajutor. La şcoala din Yingxiu, localitate situată în zona în care a fost localizat epicentrul seismului, se aflau atunci aproximativ 500 de elevi.

DESTABILIZARE. Rusia a acuzat Occidentul că urmăreşte "să destabilizeze" Caucazul, prin ajutorul militar oferit Georgiei, pe fondul "tensiunilor crescînde" între Tbilisi şi rebelii din regiunile separatiste Abhazia şi Oseţia de Sud, potrivit unui comunicat publicat ieri de Ministerul rus de Externe, citat de AFP. Potrivit aceluiaşi document, Turcia, Bulgaria, Cehia şi Statele Unite ar fi "cele mai active ţări" în acordarea ajutorului militar forţelor armate georgiene, care are toate şansele să ducă la "destabilizarea politico-militară" a zonei, în opinia Moscovei.

EVUL MEDIU. Preşedintele american, George Bush, l-a acuzat pe cel iranian, Mahmoud Ahmadinejad, că vrea să readucă Orientul Mijlociu în Evul Mediu, prin susţinerea terorismului. Bush a afirmat că "a permite Iranului să fabrice arme nucleare", ar fi o "greşeală de neiertat de către generaţiile viitoare".  

×
Subiecte în articol: externe