x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

19 Mai 2008   •   00:00

19 mai 2008



PROEUROPEANĂ. Vicepreşedintele Partidului Democrat (DS) sîrb, Bojan Pajtici, a declarat că noua majoritate în Parlamentul din Voivodina, care va dispune de 80 din totalul de 120 de locuri, va fi formată de formaţiunile proeuropene "Pentru Voivodina Europeană", "Împreună pentru Voivodina" şi coaliţia maghiară, relatează B92 în pagina electronică. El le-a cerut alegătorilor Partidului Democrat să susţină candidaţii proeuropeni la cel de-al doilea tur al alegerilor regionale, de la 25 mai.

ÎNCHISOARE. Statele Unite intenţionează să construiască un mare centru de detenţie, cu o suprafaţă de peste 160.000 de metri pătraţi, la principala bază aeriană americană din Afganistan, din Bagram, scrie AFP. În actualul centru de detenţie din Bagram, care s-a deteriorat, SUA au deţinuţi suspectaţi de terorism. Cotidianul New York Times a comentat că această decizie demonstrează faptul că SUA vor să-şi menţină centre de detenţie în străinătate, în ciuda intenţiei anunţate de Casa Albă de a renunţa la închisoarea din Cuba, de la Guantanamo.

CHINA. Bilanţul devastatorului cutremur din sud-vestul Chinei, de lunea trecută, a ajuns la 32.500 de morţi, în ciuda faptului că echipele de salvare mai găsiseră cîteva zeci de supravieţuitori, pînă sîmbătă. Ieri, o nouă replică puternică a seismului, de 6,1 grade pe scara Richter, a mai ucis trei persoane.

×
Subiecte în articol: externe