x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

20 Mai 2008   •   00:00

20 mai 2008



FĂRĂ TUTUN. Turcia a interzis fumatul în locurile publice începînd de ieri, după ce parlamentul votase în ianuarie legea. Astfel, cei care mai fumează în locurile interzise, cum ar fi instituţii publice, galerii comerciale, stadioane, taxiuri, riscă amenzi usturătoare, de la 26 de euro, pentru persoanele fizice, pînă la 2.700 de euro, pentru persoanele juridice. De la anul, fumatul va fi interzis şi în cafenele, baruri şi restaurante. Potrivit unui studiu, în Turcia, ţara cu cei mai mulţi fumători din Europa, 60% dintre bărbaţi sînt fumători, iar dintre femei, numai 20% fumează.  

PREMIERUL, PE YOU-TUBE. Premierul britanic Gordon Brown a lansat ieri o versiune a sesiunii de întrebări pe site-ul YouTube, în încercarea de a lua legătura cu alegătorii tineri şi pentru a respinge acuzaţiile opoziţiei potrivit cărora nu s-ar fi adaptat erei digitale. Brown invită publicul să pună întrebări despre globalizare, schimbări climatice, servicii sanitare, locuri de muncă sau locuinţe.

CER LIBER.
Kazahstanul i-a cerut armatei Rusiei să îi alunge norii de pe cerul capitalei Astana, cu avioane speciale, în ziua de 6 iulie, cînd fosta republică sovietică îşi va sărbători independenţa. Astana a fost declarată capitala ţării în 1997 de preşedintele Nursultan Nazarbaiev, care a amînat sărbătoarea naţională cu şase luni, ca să pice o dată cu aniversarea lui.

×
Subiecte în articol: externe