x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

21 Mai 2008   •   00:00

21 mai 2008



COPIL RĂPIT. Doi ţigani din România au fost arestaţi la Catania sub acuzaţia de violenţă privată, răpire de minori şi încercare de sechestrare, după ce ar fi încercat să fure copilul de 3 ani al unei italience. Potrivit AGI, cei doi au luat-o pe micuţă cu forţa din căruciorul de cumpărături al mamei. Iniţial, ţiganii o abordaseră pe femeie cerşind bani, dar au fost refuzaţi.

SĂRACII NEMŢI. Un raport al Guvernului de la Berlin arată că unu din opt germani este sărac, cîştigînd mai puţin de 800 de euro pe lună, scrie Deutsche Welle în ediţia electronică. Presa a comentat că sărăcia din Germania este diferită de cea din Republica Moldova, Africa sau India, datorită nivelului de trai foarte ridicat în contextul unei societăţi puternic industrializate. De asemenea, există persoane sărace care muncesc foarte mult, dar nu cîştigă suficient pentru a avea un trai decent, după cum a remarcat o altă publicaţie, comentînd că aşa ceva "este inacceptabil pentru un stat bogat, cu o impresionantă creştere economică".

MIRACOL. O femeie a fost scoasă vie de sub dărîmături, după 195 de ore de la producerea lunea trecută a devastatorului seism din sud-vestul Chinei. Tot ieri, şi un bărbat de 31 de ani fusese găsit în viaţă îngropat în ruinele uzinei la care era angajat, informează China Nouă. Ultimul bilanţ oficial provizoriu indică aproximativ 50.000 de morţi şi dispăruţi.

×
Subiecte în articol: externe