x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

26 Mai 2008   •   00:00

26 mai 2008



ZGUDUITĂ DIN NOU. O replică puternică, de 6,4 grade pe scara Richter, a cutremurului de la 12 mai a fost resimţită ieri la Chengdu, capitala provinciei Sichuan (sud-vestul Chinei), relatează AFP. Epicentrul cutremului a fost localizat în districtul Qingchuan, în nord-vestul provinciei Sichuan. Cutremurul din 12 mai a provocat moartea a 62.664 de persoane şi dispariţia a 23.775, a anunţat ieri purtătorul de cuvînt al Guvernului de la Beijing.

"DECANUL" EVERESTULUI. Un nepalez în vîrstă de 77 de ani a devenit ieri cel mai în vîrstă alpinist care a atins Vîrful Everest, relatează AFP. Recordul precedent i-a aparţinut unui fost profesor japonez, Katsusuke Yanagisawa, în vîrstă de 71 de ani, care a ajuns pe Vîrful Everest anul trecut. Vîrful Everest, situat la frontiera dintre Nepal şi Tibet, avînd o înălţime de 8.848 de metri, a fost cucerit prima dată de britanicul Edmund Hillary şi de nepalezul Tenzing Norgay, la 29 mai 1953. De atunci a mai fost "cucerit" de vreo 3.000 de ori.

LIBAN. Parlamentul libanez a ales ieri un nou şef de stat, pe generalul Michel Sleimane, pentru a dezamorsa criza politică din ţară, soldată cu numeroase violenţe sîngeroase. Sleimane va trebui să împace acum cele două tabere profund divizate, majoritatea antisiriană, susţinută de Occident şi de Arabia Saudită, şi opoziţia, susţinută de Hezbollahul şiit.

×
Subiecte în articol: externe