x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

05 Aug 2008   •   00:00

5 august 2008



EGALITATE. Candidatul democrat la Casa Albă, Barack Obama, a pierdut nouă procente în preferinţele alegătorilor, potrivit unui sondaj Gallup. Obama (45%) se află acum aproape la egalitate cu rivalul său republican, John McCain (44%). McCain, deşi promisese să nu recurgă la campanii negative, a început să-l atace pe Obama în timpul turneului acestuia în Orientul Mijlociu şi în Europa.

SIMPLIFICARE. Întrebările pentru ocuparea posturilor din Comisia Europeană vor fi simplificate, iar procesul de selecţie va fi accelerat de la doi ani la cinci luni, începînd cu 2010, a scris cotidianul britanic The Daily Telegraph. Întrebările foarte specializate referitoare la UE vor fi înlocuite cu teste de cultură generală. Concursul actual de angajare este atît de tehnic, încît au fost create masterate speciale.

NOU AMBASADOR ITALIAN LA BUCUREŞTI.
Mario Cospito a fost desemnat de guvernul din Peninsulă ca ambasador al Italiei la Bucureşti, după ce Daniele Mancini şi-a încheiat mandatul. Marios Cospito s-a născut în 1959 la Policoloro şi este licenţiat în Ştiinţe Politice la Universitatea din Pisa. A intrat în diplomaţie în 1985 şi a mai lucrat la reprezentanţele diplomatice ale Italiei din Africa de Sud, Danemarca şi Canada. Din 2001 pînă la desemnarea sa ca ambasador în România a fost consilier diplomatic în Ministerul Comerţului. (Carmen Pleşa)

×
Subiecte în articol: externe