x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

19 Aug 2008   •   00:00

19 august 2008



INUNDAŢII. Sute de persoane au fost evacuate duminică seara din Marele Canion (Arizona), cu ajutorul elicopterelor, după ce barajul Redlands  s-a rupt din cauza ploilor torenţiale, informează Daily Mail. Autorităţile din Arizona, inclusiv Garda Naţională, au lansat imediat o operaţiune de salvare. Aproximativ 75 de turişti şi 400 de de membri ai unor comunităţi tribale au fost evacuaţi din zona inundată. Barajul a cedat în cursul dimineţii de duminică, din cauza ploilor torenţiale începute vineri.

EXPLOZIE. Un incendiu a izbucnit ieri la prînz pe o platformă petrochimică din Franţa, la Lavera, la circa 30 de kilometri de Marsilia, fără a se înregistra victime, relatează AFP. Incendiul a afectat un atelier al fabricii Arkema, din complexul petrochimic de la Lavera. Autorităţile franceze au mai informat că nu s-au produs nici scurgeri de substanţe toxice în urma accidentului, ale cărui cauze nu au fost încă precizate.

SIGURANŢĂ. Candidatul democrat în cursa pentru Casa Albă, Barack Obama, le-a mulţumit susţinătorilor şi sponsorilor lui generoşi şi le-a spus "să fie liniştiţi", pentru că e sigur că el va fi cel care va ocupa fotoliul de la Casa Albă. Obama a strîns 7,8 milioane de dolari duminică seară în campania din California, stat care, alături de Florida, Carolina de Nord şi Virginia sînt considerate "cruciale" privind şansele lui Obama la Casa Albă.

×
Subiecte în articol: externe