x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

12 Aug 2006   •   00:00
INCHIRIEM OFITERI! Politia sarba ofera personal, mijloace de transport si animale persoanelor private care vor sa-si ia masuri suplimentare de protectie. Conform unei liste detaliate de preturi, publicata in presa britanica, inchirierea unui ofiter costa 4,5 de dolari pe ora, a unui cal de politie - 36 de dolari pe zi, iar a unui caine special antrenat - 27 de dolari pe zi. Inchirierea unui elicopter este ceva mai scumpa, depinde de model, intre 675 de dolari si 2.100 de dolari pe ora. (M.T.)

PRINTUL FALSIFICATOR. Un print din Liechtenstein si-a gasit ieri obstescul sfarsit intr-o inchisoare... din Thailanda. Fiul Printesei Ira de Furstenberg, din Liechtenstein, a murit dupa gratii, se pare, de diabet. Printul Christoph von Hohenlohe, in varsa de 49 de ani, fusese inchis pentru implicare intr-o retea care falsifica pasapoarte.

ALERTA IN INDIA. Doua orase din India au fost ieri plasate sub stare de alerta maxima din cauza riscului de atentat. Masurile de securitate au fost sporite la Bombay si la New Delhi cu patru zile inainte de Ziua Independentei, sarbatorita de India la 15 august. "Politia din Delhi, cu sprijinul agentiilor de informatii, mentine starea de alerta la cel mai ridicat nivel", a declarat un responsabil indian.

JURNALIST ARESTAT. Politia ceha a arestat ieri un jurnalist care a vrut sa testeze sistemul de securitate a unui aeroport regional, intrand in diferite zone interzise calatorilor. "In situatia actuala, credem ca acest gest este stupid", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei, Roman Pittner, referindu-se la contextul actual din Marea Britanie. "Voia sa testeze procedurile de securitate, a escaladat un gard si s-a plimbat prin alte zone interzise circulatiei publicului", a mai spus responsabilul, precizand ca nu au fost luate masuri imediate la adresa jurnalistului.

POLITICA-N BIKINI. Segolene Royal, viitoarea candidata din partea Partidului Socialist la alegerile prezidentiale din Franta, anuntate pentru anul viitor, a fost surprinsa de mai multi paparazzi pe plaja in bikini. In ciuda asteptarilor, Royal a refuzat sa-i dea in judecata, lucru care a confirmat spusele mai multor analisti, care i-au catalogat atat Segolene, cat si pe Nicolas Sarkozy, ministrul de Interne, drept un nou tip de politicieni, care nu ezita sa-si foloseasca viata privata pentru a acumula capital de imagine. (M.T.)

VETO CONTRA ADERARII. Parlamentarul britanic Stewart Jackson a declarat ca va cere Guvernului sa se opuna aderarii Romaniei si Bulgariei la UE, informeaza Sofia Echo. Jackson este nemultumit de numarul mare al imigrantilor in orasul Peterborough, care a crescut de zece ori din 2004.

"CLEPTOCRATIA". Presedintele american, George W. Bush, a lansat o campanie impotriva coruptiei mondiale, pe care o denumeste "cleptocratie". "Obiectivul nostru este sa interzicem oficialilor corupti accesul la sistemul financiar international ca mijloc de fraudare a poporului si de ascundere a castigurilor ilicite", a explicat Bush.

PROFANARE. Mormantul din Sarajevo al primului presedinte al Bosniei, Alia Izetbegovici, a fost avariat ieri intr-o explozie, informeaza AFP.
×
Subiecte în articol: externe