x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

10 Aug 2006   •   00:00
PREGATIRI PENTRU 2007. In timp ce Guvernul bulgar a alocat 17,5 milioane de euro pentru achizitionarea unei noi cladiri in Bruxelles destinata ambasadei Sofiei la UE, autoritatile europene au anuntat ca introducerea alfabetului chirilic in randurile alfabetelor europene ii va costa pe europeni 30 de milioane de euro.

ACUZE. Ministrul finlandez de Externe, Erkki Tuomioja, a carui tara asigura presedintia semestriala a UE, a acuzat statele membre ca furnizeaza unor tari terte, inclusiv Israelului, documente importante de politica externa, relateaza EUObserver. "(...) documente UE care fac referire la Orientul Mijlociu sunt cunoscute si la Tel Aviv, in decurs de o ora de la distribuirea lor catre statele membre si, probabil, si la Moscova si Washington", sustine Tuomioja.

COMEMORARE. Orasul nipon Nagasaki a comemorat ieri 61 de ani de cand a fost distrus de bomba atomica, la 9 august 1945, informeaza AFP. In fata celor circa 4.600 de persoane, edilul orasului si-a exprimat furia fata de punerea sub semnul intrebarii a principiului de nonproliferare nucleara in lume.

SPION INCHIS. Colonelul rus Serghei Skripal, ofiter in serviciile secrete, a primit o pedeapsa de 13 ani de inchisoare pentru "inalta tradare sub forma spionajului", informeaza BBC. Potrivit ziarului rus Izvestia, Skripal ar fi fost acuzat de spionaj pentru servicii secrete MI6 din Marea Britanie.

PRIETENIE INTERESATA. Nominalizarea lui Viktor Ianukovici in functia de premier al Ucrainei a reprezentat o provocare diplomatica pentru Polonia, care incearca sa-si mentina influenta la Kiev, relateaza Financial Times. Premierul polonez, Jaroslaw Kaczinski, l-a sunat pe Ianukovici sa-l felicite, dar si sa-l invite in Polonia pentru a se asigura ca se va bucura in continuare de relatii bune cu Ucraina.

Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: externe