x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

09 Aug 2006   •   00:00
UN RROM PENTRU PRESEDINTIE. O formatiune politica din Bulgaria va fi reprezentata la alegerile prezidentiale, care vor avea loc peste trei luni, de un candidat de etnie rroma, informeaza presa bulgara. Numele candidatului la scaunul de sef de stat va fi dezvaluit abia la sfarsitul acestei luni. In lupta electorala se va confrunta cu actualul presedinte, Gheorgi Parvanov, dar si cu reprezentantul dreptei, Nedelcho Beronov.

RIVALI-SURPRIZA. Partidul Laburist, la sefia caruia se afla premierul britanic Tony Blair, va avea un nou contracandidat la viitoarele alegeri generale, relateaza ziarul Le Figaro. Nemultumite de participarea la razboiul din Irak, rudele militarilor britanici morti in operatiuni au decis sa formeze un partid politic pe care il vor numi "Spectrul", in ideea de a-i aduce permanent aminte premierului Blair de greseala de a lua parte la ostilitatile din Irak.

COLEGIU ANTIEUROPEAN. In contextul tensiunilor tot mai mari dintre presedintele Poloniei, Lech Kazinski, si autoritatile de la Bruxelles, un preot polonez care detine un imperiu media ce pledeaza impotriva UE s-a hotarat sa-si deschida un colegiu pentru formarea viitorilor diplomati, relateaza Reuters. Ministerul de Externe de la Varsovia a declarat ca viitorii absolventi vor avea sanse egale de a intra in diplomatie, ca si diplomatii formati la principalele universitati.

VOR EXPLICATII. Ministerul ungar de Externe a cerut explicatii autoritatilor de la Bratislava in legatura cu difuzarea, pe internet, a unui videoclip slovac care prezinta imagini ale drapelului ungar incendiat, relateaza Mediafax. "Ungari a solicitat sanctionarea producatorilor si a celor care au participat la distribuirea peliculei", se arata intr-un comunicat MAE.

Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: externe