x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

07 Aug 2006   •   00:00

SIRIA - Pregatiri de razboi

Siria este pregatita pentru un razboi regional si va raspunde "imediat oricarei agresiuni" venite din partea Israelului, a declarat ieri ministrul de Externe de la Damasc, Walid Muallem, aflat in vizita in Liban, informeaza AFP. "Bun venit razboiului regional", a spus Muallem, referitor la o eventuala extindere a conflictului in Orientul Mijlociu. "Siria a inceput sa se pregateasca si vom raspunde imediat oricarei agresiuni", a subliniat ministrul sirian. (M.T.)

IRAN - Rezolutie "ilegala"

Iranul isi va extinde activitatile de cercetare in domeniul nuclear oricand va considera necesar acest lucru, a declarat ieri negociatorul-sef iranian Ali Larijani, respingand rezolutia ONU, pe care o considera drept ilegala, relateaza AFP. In textul rezolutiei, tarile occidentale solicita Teheranului suspendarea activitatii de imbogatire a uraniului, considerand ca Iranul isi foloseste programul nuclear civil pentru a produce arme atomice. (M.T.)

IRAK - Militari SUA, audiati

Un tribunal militar american s-a intrunit ieri in Bagdad, pentru a decide daca va deferi Curtii Martiale patru militari americani acuzati de violarea si uciderea unei tinere irakiene in varsta de 14 ani, precum si de masacrarea familiei sale, in luna martie. In cazul in care, dupa audierea care se va desfasura pe o perioada de maximum patru zile, cei patru militari vor fi deferiti Curtii Martiale si vor fi gasiti vinovati, ei ar putea primi pedeapsa capitala. (M.T.)

IORDANIA - Deputati retinuti

Doi deputati iordanieni au fost condamnati la inchisoare pentru doi si, respectiv, 18 luni, deoarece au prezentat condoleante familiei fostului lider Al- Qaeda din Irak, Abu Mussab al- Zarqawi, informeaza France Presse. Un al treilea deputat a fost insa achitat. Parlamentarii iordanieni, membri ai Frontului de actiune islamica (FAI), au fost acuzati de "incitare la dezbinare nationala si de sectarism", de Curtea pentru siguranta statului. (M.T.)
×
Subiecte în articol: externe