x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

02 Aug 2006   •   00:00
PENTRU TONY, DE LA ARNIE. Tony Blair in Terminator 4 sau sef la ONU reprezinta sugestiile pe care Arnold Schwarzenegger, star de cinema si guvernator al Californiei, le-a facut premierului britanic pentru viitoarea lui retragere din viata politica. Tony Blair, al carui sprijin pentru SUA in razboiul din Irak si ale carui erori de guvernare au fost criticate, a anuntat ca nu va mai candida pentru un al patrulea mandat. Pe un ton glumet, Tony i-a raspuns lui Arnold, in vizita in Statele Unite, ca este cea mai buna oferta pe care a primit-o vreodata. (A.M.)

CONSULTARI LA KIEV. Presedintele ucrainean, Victor Iuscenko, intentioneaza sa aiba consultari cu presedintele Parlamentului, adjunctul acestuia si liderii grupurilor parlamentare, pentru a incepe demersul de dizolvare a Parlamentului. In plina criza parlamentara, Iuscenko nu vrea sa renunte la Actul de Unitate Nationala si se serveste de dreptul lui de dizolvare ca de "ultimul argument" pentru gasirea unui compromis. (Alexis Munteanu)

FRECUSURI. Kievul a renuntat doar partial la regimul anticontrabanda instituit la inceputul lunii martie pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene. Zilnic, zeci de vagoane de tren intra in Transnistria din Ucraina fara ca despre continutul lor sa mai fie instiintate autoritatile moldovene, ceea ce contravine acordurilor semnate anterior. (Vitalie Calugareanu, Chisinau)

×
Subiecte în articol: externe