x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

01 Aug 2006   •   00:00
LINISTITI. Cu o zi inainte de vizita la Bucuresti a comisarului european pentru Justitie si Afaceri Interne, Franco Frattini, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a spus ca nu exista nici cea mai mica posibilitate sa fie activata clauza de salvgardare pe acest capitol. "Suntem absolut cu temele la zi. Acest lucru cred ca va fi apreciat ca atare de comisarul european", a spus ministrul. (Irina Cristea)

REZOLUTIE. Consiliul de Securitate al ONU a adoptat ieri, cu 14 voturi pentru si unul impotriva, o rezolutie care acorda Iranului o luna pentru a renunta la programul de imbogatire a uraniului, precizand ca, in caz contrar, va lua in considerare impunerea de sanctiuni, relateaza AFP. Rezolutia numarul 1.696 a fost initiata de Franta, Germania si Marea Britanie, iar impotriva adoptarii textului a votat numai Qatarul.

FRATTINI LA SOFIA. Aflat ieri in vizita in Bulgaria, comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini, a tinut sa remarce "progresele concrete" pe care Sofia le-a facut in lupta cu crima organizata si coruptia. De altfel, in asteptarea lui astazi la Bucuresti ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, s-a declarat ieri increzator. "Suntem absolut cu temele la zi. Acest lucru cred ca va fi apreciat de comisarul european", a spus ministrul.

MISIUNE INDEPLINITA. Romania a predat ieri Bulgariei comanda Aeroportului International de la Kabul, in Afganistan, chiar in ziua in care NATO a preluat comanda operatiunilor militare din sudul Afganistanului de la coalitia americana. Misiunile romanilor au inclus controlul traficului aerian, asigurarea securitatii zborului, a suportului logistic si a comunicatiilor. Cei 39 de militari din detasamentul Fortelor Aeriene Romane urmeaza sa se intoarca acasa in cursul acestei luni. (Anca Aldea)

TARIFE. Trecerea ilegala din Franta in Anglia ar costa 230 de euro, a dezvaluit agentia britanica contra criminalitatii organizate. Pretul, foarte apropiat de tariful legal pentru transport cu feribotul, in avion sau prin tunelul Manecii, surprinde organizatiile specializate in problemele de imigratie ilegala. Taxa depinde totusi de nationalitate. Chinezii sau sri-lankezii platesc pana la 35.000 de euro pentru aceste expeditii. (Alexis Munteanu)

ALARMA LA VARNA. Un hotel de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre a fost vizat de o amenintare cu bomba, transmite site-ul Novinite, preluat de agentia Mediafax. Autoritatile au dispus inchiderea temporara a hotelului, situat in localitatea turistica Varna. Toti turistii care erau cazati in incinta vizata de amenintare au fost evacuati, iar zona, securizata. Cei mai multi care se aflau in hotel erau participanti la un concurs international de Balet. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe