x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

31 Iul 2006   •   00:00
TEMERI. Serviciile publice din Marea Britanie ar putea intra intr-o criza de proportii din cauza afluxului de imigranti romani, se arata intr-un raport al Ministerului britanic de Interne, citat de Mail on Sunday. Ingrijorarea e provocata de faptul ca, dupa aderarea europeana, romanii se vor inghesui in Marea Britanie si vor da peste cap activitatea scolilor, a centrelor de asistenta si a serviciilor sociale. (I.C.)

CANDIDAT. Ideea ca primarul orasului New York s-ar putea inscrie in cursa din 2008 pentru Casa Alba le da frisoane atat democratilor, cat si republicanilor, informeaza The Observer. Asta pentru ca Michael Bloomberg, oficial cunoscut in toata America si apreciat pentru stilul direct si operativ, cocheteaza cu ideea de a se inscrie in alegeri ca independent, in conditiile in care electoratul din SUA se declara dezamagit de ambele partide aflate, teoretic, in cursa. (I.C.)

ESEC. Racheta cu raza lunga de actiune testata de Coreea de Nord la 5 iulie a marcat un esec rasunator al administratiei de la Phenian. Potrivit presei nipone, racheta Taepodong-2 a avut, in aer, un traseu mult mai scurt decat se credea initial. Ea a explodat 1,5 kilometri de locul de unde fusese lansata, intr-o regiune din nord-estul Coreei de Nord sau in apele sale teritoriale din Marea Japoniei. Esecul testului s-a datorat, cel mai probabil, unor defectiuni la sistemul de propulsie. (I.C.)

×
Subiecte în articol: externe