x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

29 Iul 2006   •   00:00
CHISINAU - "Vrem flexibilitate"
Presedintele Parlamentului de la Chisinau, Marian Lupu (foto), sustine ca relatiile moldo-romane "necesita sa fie tratate cu flexibilitate pe ambele maluri ale Prutului". El a calificat relatiile actuale dintre Republica Moldova si Romania ca fiind statice si a declarat ca acest subiect urmeaza a fi dezbatut in cadrul apropiatei vizite la Chisinau a presedintelui Senatului Romaniei, Nicolae Vacaroiu. (Irina Cristea)

MARTURISIRE TARZIE - Fascinata de Milo
Carla del Ponte, procurorul Tribunalului Penal International (TPI), a declarat ca a admirat si a fost fascinata de prestatia in fata instantei a fostului presedinte iugoslav Slobodan Milosevici, in timpul procesului acestuia pentru crime de razboi. "Stia, cu siguranta, cum sa manipuleze oamenii. Am admirat acest lucru", a spus del Ponte. (Irina Cristea)

MISIUNE DIFICILA - NATO, in Afganistan
Alianta Nord-Atlantica incepe, saptamana viitoare, cea mai dificila misiune din istoria sa. NATO preia comanda asupra operatiunilor militare internationale din sudul Afganistanului, zona cu activitate intensa a rebelilor talibani si confruntari aproape zilnice intre acestia si fortele de restabilire a pacii. Baza militara internationala de la Kandahar va gazdui luni o ceremonie de preluare oficiala a misiunii, asigurata pana acum de coalitia condusa de Statele Unite. (Irina Cristea)

ONU - Atac la inchisori
Comitetul ONU pentru drepturile omului a cerut Statelor Unite sa inchida imediat toate centrele de detentie secrete si sa ofere Comitetului International al Crucii Rosii acces la toate persoanele retinute in timpul conflictelor armate, relateaza Reuters. Raportul acestui for reia o solicitare similara formulata in mai de Comitetul ONU impotriva torturii. (Irina Cristea)

BARCELONA - Greva la aeroport
O greva spontana a personalului de la sol a blocat ieri activitatea Aeroportului El Prat din Barcelona. Protestul, inceput in jurul orei locale 10:00, are loc in plin sezon de vacante si a implicat 1.000 de salariati. Potrivit AFP, nu se cunoaste numarul exact al curselor care au fost afectate de greva. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe irina cristea