x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

28 Iul 2006   •   00:00
VIZELE, IN DEZBATERE. Politica de vize a Statelor Unite trebuie imbunatatita prin acceptarea mai multor state, printre care si Romania, in programul care permite cetatenilor acestor tari sa calatoreasca fara viza in SUA, pentru cel mult 90 de zile. Estimarea le apartine expertilor reuniti la conferinta "Regandirea politicii de vize pentru secolul XXI", care a avut loc in SUA. (I.C.)

PRESEDINTE NOU LA SOFIA. Bulgarii isi vor alege un nou presedinte la data de 22 octombrie, a decis Parlamentul de la Sofia. Scrutinul prezidential va fi al patrulea organizat in Bulgaria dupa inlaturarea regimului comunist, in 1989. Data a fost aleasa special dupa sezonul recoltelor din Bulgaria. Actualul presedinte, Ghiorghi Parvanov, in varsta de 49 de ani, este creditat cu sanse mari de a obtine un al doilea mandat de cinci ani la conducerea statului. (I.C.)

CONDI, LA PIAN. Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, intentioneaza sa interpreteze la pian o partitura muzicala sobra, care sa reflecte crizele internationale ale momentului, la reuniunea natiunilor din sud-estul Asiei, care se va desfasura saptamana aceasta in Malaysia. Traditia cere ca ministrii participanti sa prezinte, in timpul dineului de gala, scurte programe comice. Rice a declarat ca prefera sa interpreteze o piesa muzicala grava si care indeamna la reflectie, cel mai probabil o compozitie a lui Brahms. (I.C.)

×
Subiecte în articol: externe