x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

26 Iul 2006   •   00:00
TAXA PE STUDII. Parlamentul de la Budapesta a aprobat ieri introducerea in Ungaria a taxelor pentru studiile superioare, in pofida protestelor sindicatelor profesorilor si ale organizatiilor studentesti, relateaza Mediafax. Incepand din 2008, studentii vor fi nevoiti sa plateasca anual suma medie 470 de dolari, cu toate ca in anii precedenti beneficiau de sprijinul financiar al statului in continuarea studiilor universitare. (M.T.)

DILEMA LINGVISTICA. Trupele bulgare care fac parte din efectivele EUFOR desfasurate in Bosnia-Hertegovina au probleme din cauza nivelului slab al cunostintelor de limba engleza, relateaza agentia bulgara Novinite. Dintre cei 148 de militari bulgari, doar ofiterii si una dintre cele sase femei-militar detin atestate de cunoastere a acestei limbi de maxima circulatie internationala, motiv pentru care restul contingentului comunica destul de prost cu cei 6.000 de militari din EUFOR, proveniti din 33 de state. (M.T.)

CAT P-ACI! In 2003, inaintea renuntarii la programul de armament de distrugere in masa, Libia se afla pe punctul de a obtine bomba nucleara, a declarat liderul libian Muammar Kadhafi, relateaza Mediafax. "Am cheltuit multi bani pentru proiecte militare; sperantele noastre de edificare a unui ansamblu arab erau mari, dar, din nefericire, au esuat", a mai spus liderul libian. (M.T.)

BAZA NATO. Polonia a obtinut sprijinul Frantei si Germaniei pentru gazduirea unei baze NATO , a anuntat ieri ministrul Apararii de la Varsovia. Astfel, pe teritoriul polonez va fi amplasata, pana la sfarsitul anului, o noua baza a Aliantei Nord-Atlantice, care ar putea crea 3.000 de locuri de munca si ar putea aduce investitii de milioane de euro, au precizat surse militare de la Varsovia.

ROMANIA, SARACA SI MURDARA. Germanii asociaza Romania cu saracia, hotia si murdaria. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de Agentia pentru Strategii Guvernamentale. Romania reprezinta, pentru majoritatea germanilor, o tara necunoscuta, saraca, populata de locuitori ospitalieri, dar inapoiati, hoti si murdari. Studiul a fost efectuat intre mai si iunie, pe un esantion de 1.116 germani, cu varste de peste 16 ani.

×
Subiecte în articol: externe