x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

24 Iul 2006   •   00:00

INIMA ZBURDALNICA - Kim Jong-il, din nou mire

Liderul nord-coreean, Kim Jong-il, in varsta de 64 de ani, s-a casatorit cu secretara sa, Kim Ok, care a devenit, la 42 de ani, prima doamna a Coreii de Nord, informeaza AFP. Kim Jong-il a mai fost casatorit de trei ori si are trei fii, doi cu o fosta sotie si inca un fiu dintr-o alta relatie extraconjugala. Kim Ok l-a insotit frecvent pe Kim Jong-il, in timpul vizitelor acestuia la baze militare sau la complexe industriale, si a fost tot timpul alaturi de acesta. (M.T.)

RAPORT HRW - Tortura sistematica

Prizonierii retinuti din Irak de fortele americane au fost torturati intr-o maniera sistematica dupa scandalul de la Abu Ghraib din 2004, a denuntat ieri, intr-un raport, organizatia pentru drepturile omului Human Rights Watch. In cele 53 de pagini ale raportului este inclusa o serie de marturii ale militarilor americani. SUA au fost criticate in repetare randuri pentru ca permit rele tratamente si abuzuri asupra prizonierilor din Irak. (M.T.)

MAREA BRITANIE - Romani "indezirabili"

Un raport al Ministerului bri-tanic de Interne avertizeaza ca, dupa ce Romania si Bulgaria vor adera la Uniunea Europeana, peste 45.000 de imigranti din cele doua state, considerati "indezirabili", ar putea locui in mod legal in Marea Britanie, raspandind crima organizata si coruptia. Oficialii britanici au fost criticati pentru ca au subestimat numarul imigrantilor provenind din opt dintre statele care au aderat la UE in 2004. (M.T.)

IN SPITAL - Saddam Hussein, slabit

Fostul presedinte irakian Saddam Hussein a fost spitalizat ieri, dupa ce de la 8 iulie, in semn de protest, intrase in greva foamei. Deoarece nu isi va reveni destul de repede, Saddam va fi absent astazi la reluarea procesului sau in fata Inaltului Tribunal Penal Irakian. Inaltul Tribunal Penal Irakian va relua azi, la Bagdad, procesul in care Saddam Hussein si sapte dintre fostii sai colaboratori sunt inculpati pentru uciderea mai multor siiti la Dujail. (M.T.)
×
Subiecte în articol: externe