x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

22 Iul 2006   •   00:00
PUTIN, LASAT BALTA. Presedintii georgian, ucrainean si armean au anulat ieri, in ultimul moment, participarea la un summit al Comunitatii Statelor Independente (CSI) organizat la Mos-cova, potrivit AFP. Cei doi lideri prooccidentali au relatii tensionate cu Rusia. Surpriza absoluta a constituit-o insa absenta lui Robert Kocearian, considerat apropiat de Moscova. (A.I.)

NU MAI VOR VIZE. Statele care au aderat la UE in mai 2004 sunt nemultumite de mentinerea obligativitatii vizelor de intrare in SUA. Potrivit unor surse europene citate de Reuters, aceste tari critica si Bruxelels-ul pentru ca nu ia masuri impotriva SUA, care solicita vize doar pentru noii membri ai Uniunii. O comisie a avertizat Washingtonul ca UE ar putea solicita vize diplomatilor si oficialilor guvernamentali americani. (I.C.)

LEGE NOUA. Parlamentul polonez a adoptat o lege care-i obliga pe toti inaltii functionari si magistrati, dar si pe profesori si jurnalisti sa-si faca publice eventualele colaborari cu serviciile secrete din regimul comunist. Masura este principalul cal de bataie al gemenilor care conduc in acest moment Polonia. Conform noilor dispozitii, persoanele vizate trebuie sa obtina "certificate" care sa ateste daca au colaborat sau nu cu politia secreta. (I.C.)

×
Subiecte în articol: externe