x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

17 Iul 2006   •   00:00
NEMULTUMIRI EUROPENE. Numai 55% dintre unguri sunt multumiti de faptul ca traiesc in prezent in Uniunea Europeana, acesta fiind cel mai redus procentaj inregistrat intr-un stat membru UE la ultimul Eurobarometru, potrivit MTI. In ciuda nemultumirilor, 70% dintre unguri au afirmat ca au incredere in institutiile Uniunii, proportie mai mare decat media inregistrata in blocul comunitar, adica 48%.

PLEDOARIE. Rezolutia Consiliului de Securitate al ONU privind impunerea de sanctiuni impotriva Coreii de Nord va contribui la revenirea Phenianului la negocierile privind programul sau nuclear, a pledat secretarul de Stat american, Condoleezza Rice (foto), citat de Reuters. Rezolutia, adoptata in unanimitate, cere tuturor membrilor ONU sa impiedice importurile sau exporturile catre aceasta tara de materiale care ar putea fi folosite pentru producerea de arme de distrugere in masa.

G8. Grupul G8 a obtinut ieri promisiunea Rusiei de a-si deschide sectorul energetic pentru investitiile straine, desi Moscova a refuzat sa se angajeze ca va aplica Carta pentru Energie. Tratatul Cartei Energetice prevede accesul liber la resursele energetice si la reteaua de transport.

×
Subiecte în articol: externe