x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

10 Iul 2006   •   00:00
PHENIAN - Gata de razboi total
Liderul nord-coreean Kim Jong-Il (foto) a refuzat sa faca "vreo concesie" cu SUA, avertizand ca tara sa este pregatita de "un razboi total". Coreea de Nord este pregatita de un "razboi total" in cazul "razbunarii" SUA, a adaugat liderul de la Phenian intr-o rara interventie la televiziunea de stat, dand asigurari ca nu e vorba de "cuvinte goale".

BEIRUT - Lahud pune conditii
Presedintele libanez a declarat intr-un interviu publicat sambata de cotidianul L’Orient le Jour ca a reamintit presedintelui Romaniei si secretarului general al Francofoniei ca, daca nu va primi invitatie oficiala in nume propriu, Libanul nu va participa la summitul Francofoniei de la Bucuresti, din luna septembrie.

LONDRA - Gafa cu Romania
Ducele de Edinburgh, sotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost aspru criticat pentru o gafa referitoare la copiii institutionalizati din Romania, relateaza The Scotsman. El a afirmat ca sunt atat de multi copii in orfelinatele din Romania "incat ai crede ca sunt conceputi doar ca sa fie dusi la orfelinat".

BUDAPESTA - Manifestatii antiausteritate
Mii de demonstranti s-au reunit sambata in apropierea cladirii Guvernului ungar, pentru a protesta fata de masurile de austeritate anuntate de premierul Ferenc Gyurcsany in urma cu o luna. Protestatarii au cerut Parlamentului sa nu aprobe masurile de austeritate si Guvernului sa isi retraga planul de crestere a impozitelor, de reducere a cheltuielilor si de concedieri masive din sectorul public.

BULGARIA - Ziaristii si "Secu"
Sase jurnalisti bulgari, membri ai unei asociatii de combatere a coruptiei, au colaborat cu serviciile secrete din vremea regimului comunist. Colaborarea ziaristilor a fost confirmata de Ministerul de Interne. Cei sase au fost exclusi din asociatie, deoarece "nu li se poate permite sa formeze opinia publica in numele organizatiei". Numele lor nu au fost date publicitatii.

VARSOVIA - Premierul demisioneaza
Premierul polonez Kazimierz Marcinkiewicz isi va prezenta azi demisia oficiala si ar putea deveni candidatul partidului PiS la functia de primar al Varsoviei in alegerile locale de la sfarsitul acestui an. Marcinkiewicz si-a anuntat vineri intentia de a demisiona, in urma neintelegerilor tot mai mari cu partidul Lege si Justitie (PiS) si cu liderul acestuia, Jaroslaw Kaczynski, fratele geaman al presedintelui tarii.

×
Subiecte în articol: externe