x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

04 Iul 2006   •   00:00
NOI TRUPE. Autoritatile de la Londra se pregatesc sa mai trimita aproximativ 1.000 de militari in Afganistan, sustine presa britanica. Aceste noi efective ar urma sa ii inlocuiasca genistii din provincia Helmad din sudul tarii. Ministerul britanic al Apararii a precizat insa ca nu exista nici un proiect care sa prevada trimiterea unor trupe suplimentare, calificand aceste informatii drept "speculatii". Marea Britanie a detasat in Afganistan 5.000 de militari.

ATAC INUTIL. Oficiali de rang inalt din Pentagon considera ca bombardarea instalatiilor nucleare din Iran nu va pune capat programului nuclear al Teheranului, relateaza revista The New Yorker. In plus, responsabilii din Departamentul Apararii au avertizat ca orice atac lansat in cazul esuarii negocierilor pe tema dosarului nuclear iranian ar putea avea "importante consecinte economice, politice si militare pentru Statele Unite".

"TEST DEMOCRATIC". Alegerile legislative care vor avea loc maine in Macedonia intr-un singur tur de scrutin vor fi considerate drept un test de maturitate democratica de care depind ambitiile autoritatilor de la Skopje de a continua negocierile cu Uniunea Europeana. La urne vor fi asteptati aproximativ 1,7 milioane de alegatori. Ei vor nominaliza 120 de deputati care sa-i reprezinte in Legislativ.

"EMISAR" NOU. Presedintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care numeste un nou ambasador extraordinar si plenipotentiar in Romania, in persoana lui Aleksandr Ciurilin, relateaza agentia ITAR-TASS. Noul ambasador a ocupat postul de director pentru Documentare Istorica, in cadrul Ministerului rus de Externe. Vladimir Putin l-a rechemat pe ambasadorul de la Bucuresti, Aleksandr Tolkaci, deoarece acesta urmeaza sa ocupe alt post.

FITI PE FAZA! Un raport american, realizat de Comisia pentru asistenta destinata unei Cube libere, recomanda Washingtonului sa inceapa pregatirile pentru o interventie in cazul mortii presedintelui Fidel Castro, care va implini in luna august 80 de ani. Textul raportului pune accentul pe accelerarea in Cuba a unei tranzitii catre democratie si libertate politica, relateaza The Independent. O anexa clasificata a documentului include masurile pe care ar trebui sa le aiba in vedere Statele Unite, pentru subminarea regimului lui Castro care conduce Cuba din 1959.

Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: externe