x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

01 Iul 2006   •   00:00
DEMISIE. Seful Guvernului olandez, Jan Peter Balkenende, a prezentat ieri demisia Guvernului pe care il conduce Reginei Beatrix. Gestul e urmare a retragerii sprijinului acordat de formatiunea de centru D66 din cauza unei controverse pe marginea naturalizarii fostului deputat de origine somaleza Ayaan Hirsi Ali.

SCEPTICI. Polonia este reticenta la gazduirea, pe teritoriul sau, a unui scut american antiracheta si are temeri referitoare la impactul pe care acesta l-ar avea asupra securitatii sale, a declarat un oficial polonez din cadrul Ministerului Apararii. Pentagonul a afirmat la sfarsitul lunii mai ca SUA discutau cu aliatii lor europeni desfasurarea, in Europa Centrala, a unui scut antiracheta care ar putea stopa orice amenintare provenind din Orientul Mijlociu.

PROMISIUNI. Premierul palestinian Ismail Haniyeh a dat asigurari ca eforturile pentru eliberarea soldatului israelian rapit duminica trecuta continua, dar ca Israelul pune bete in roate cu ofensiva sa din Fasia Gaza si arestarea ministrilor din Hamas. Haniyeh a promis ca se continua eforturile si comunicarea cu egiptenii, presedintele palestinian si terte parti, dar ca, daca ofensiva nu este oprita, nu se poate garanta nimic. Ieri, ofensiva israeliana a fost oprita inainte de a se decide intrarea intr-o noua faza.

×
Subiecte în articol: externe