x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

29 Iun 2006   •   00:00
SACALUL ACUZA. Celebrul asasin platit Ilich Ramirez Sanchez, supranumit Carlos Sacalul, l-a dat in judecata pe fostul sef al ser- viciilor secrete franceze din Sudan, actualul general Philippe Rondot, care a participat la capturarea sa, in 1994. In varsta de 59 de ani si condamnat pe viata pentru uciderea a trei persoane, Sacalul il acuza pe Rondot de retinere ilegala si de rapire, deoarece a fost arestat pe teritoriul sudanez, unde serviciile secrete franceze nu au nici un fel de autoritate.

DEMISIE. Premierul ceh, Jiri Paroubek, a declarat ieri ca va demisiona dupa sedinta extraordinara a Guvernului din 3 iulie, un demers care va permite depasirea crizei declansate dupa alegerile din luna in curs. Presedintele Vaclav Klaus il va numi pe liderul Partidului Democratic Civic, Mirek Topolanek, in fruntea noului Executiv.

ZVONURI. Mass-media din Marea Britanie au relansat zvonul ca premierul laburist, Tony Blair, va demisiona in 2007. In urma atacului lansat la adresa lui Blair de fostul sau ministru de Interne, speculatiile au luat avant, vehiculandu-se luna mai drept termenul pentru plecarea lui Blair.

×
Subiecte în articol: externe