x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

22 Iun 2006   •   00:00

BULGARIA - Simeon nu e suspect

Fostul premier bulgar Simeon de Saxa-Coburg nu figureaza pe lista persoanelor investigate in Italia in scandalul legat de afaceri ilegale, a anuntat postul privat de televiziune Nova TV, citat de Mediafax. Pana in prezent doar printul Victor Emmanuel de Savoia si omul de afaceri Pierpaolo Cerani fac obiectul unei investigatii referitoare la o convorbire telefonica a carei transcriere a fost publicata de presa. Printul Victor Emmanuel de Savoia a contribuit financiar la campania electorala a varului sau, Simeon de Saxa-Coburg, relata saptamana trecuta presa italiana. Potrivit ziarelor Saxa-Coburg a promis ca va facilita castigarea unei licitatii publice de catre print, alaturi de Cerani. (Marina Constantinoiu)

UCRAINA - Acord de coalitie

Fortele politice prooccidentale ucrainene au convenit asupra unui text pentru a forma o coalitie guvernamentala, dupa trei luni de negocieri. Textul trebuie aprobat oficial de deputatii celor trei partide de orientare occidentala.

UNGARIA - Fidesz, nemultumit

Decizia premierului ungar de a sista activitatea Biroului pentru problemele etnicilor maghiari din tarile vecine denota lipsa de interes fata de comunitatile maghiare din strainatate, sunt de parere cei din partidul de opozitie Fidesz.

AMBASADOR - Despre coruptie

Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Wilfred Gruber, care isi incheie misiunea, a declarat ca este prematur sa se spuna ca, in tara, lupta anticoruptie este ireversibila, unele voturi din Parlament ridicand semne de intrebare.
×
Subiecte în articol: externe