x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

21 Iun 2006   •   00:00
CRITICI UE. Curtea europeana de Conturi a mustrat Romania si Bulgaria pentru proasta administrare a unor fonduri europene. In cadrul unui raport in care au fost analizate mai multe proiecte din cadrul programului Phare, Curtea de Conturi a remarcat ca Romania nu a angajat personal adecvat pentru sistemele informatice complexe si a construit un pod peste Prut, care e practic inutilizabil, caci moldovenii nu au o cale de acces la acesta.

SE RETRAGE. Japonia a decis sa isi retraga trupele din Irak, a anuntat premierul Junichiro Koizumi, informeaza Reuters. Japonia a participat in Irak cu aproximativ 550 de infanteristi pentru o misiune necombatanta care a inceput in februarie 2004.

SANCTIUNI. Dupa ce luna trecuta UE a sporit sanctiunile impotriva regimului de la Minsk, presedintele SUA, George Bush, a decis, la randul sau, inghetarea averilor presedintelui Aleksandr Lukasenko si ale altor noua oficiali din Belarus, considerati obstacole in calea democratiei, informeaza AFP. "Intr-o Europa libera, un regim ca acesta pur si simplu nu are loc", a declarat Bush.

PRO-GAY. Noul lider al Bisericii anglicane din Statele Unite, episcopul Katharine Jefferts Schori, a declarat intr-un interviu ca homosexualitatea nu este un pacat si ca homosexualii au fost creati de Dumnezeu pentru a iubi oamenii de acelasi sex cu ei. "Unii oameni vin pe aceasta lume cu afectiune pe care o revarsa asupra persoanelor de acelasi sex cu ei, altii vin cu afectiune pentru persoane de sex diferit", a explicat Schori.

Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: externe