x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

20 Iun 2006   •   00:00

Pledoarie / Schröder, pro-Rusia

Europa ar trebui sa reduca dependenta de livrarile de gaze naturale prin Ucraina si sa permita extinderea Gazprom pe piata sa energetica, a declarat luni fostul cancelar german Gerhard Schröder (foto). Dupa ce si-a terminat mandatul, in luna decembrie a anului trecut, Schröder a acceptat un post in conducerea consortiului.

VIZE SUA - UE vrea sanctiuni

Comisia Europeana evalueaza posibilitatea de a adopta o serie de masuri impotriva Statelor Unite, in cazul in care Washingtonul nu va face dovada ca incearca sa elimine obligatia de viza, aplicabila cetatenilor din zece state membre ale Uniunii care doresc sa calatoreasca in SUA.

REFERENDUM - Catalunia, autonoma

Catalunia a aprobat, in urma unui referendum organizat duminica, statutul de autonomie extinsa. Circa 74% dintre alegatorii catalani au votat in favoarea textului, care accentueaza identitatea acestei regiuni din nord-estul Spaniei.

AMENINTARI - Phenianul are tupeu

Coreea de Nord a amenintat cu eliminarea "fara mila" a inamicului american in caz de razboi, in cadrul unui miting national pentru celebrarea a 42 de ani de munca in cadrul partidului a liderului regimului de la Phenian, Kim Jong-Il.

ONU - Un nou Consiliu

Consiliul Drepturilor Omului, noul organism al ONU in materie de promovare si respectare a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, si-a inceput ieri activitatea printr-o sesiune inaugurala deschisa de secretarul general, Kofi Annan.

SLOVACIA - Restrictii pentru noi

Formatiunea de stanga Smer, care a castigat alegerile legislative de sambata din Slovacia, intentioneaza sa introduca restrictii pe piata muncii, care sa fie aplicate cetatenilor din Romania si Bulgaria, potrivit EUObserver.

STIAU! - Londra, avertizata

CIA avertizase serviciile secrete britanice din 2003 in legatura cu riscul pe care il reprezenta Mohammad Sidique Khan, liderul teroristilor de la 7 iulie 2005, arata o carte scrisa de un analist din cadrul serviciilor de spionaj americane.
×
Subiecte în articol: externe