x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

19 Iun 2006   •   00:00
SOMAJ. Integrarea Romaniei in UE va duce la cresterea numarului de someri cu circa 2 milioane de persoane care acum lucreaza in agricultura, in mici gospodarii individuale traditionale, a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Nicolae Flaviu Lazin. Solutia acestei probleme este sustinerea masurilor economice alternative, cum ar fi orientarea spre ferme de melci sau struti, spre servicii de aprovizionare, depozitare, sortare si livrare sau spre turism rural si promovarea mestesugurilor.

TEMERI. Gastele de la o ferma de pasari din localitatea Szank, din sudul Ungariei, ar putea fi infectate cu virusul gripei aviare, a anuntat directorul biroului veterinar, Miklos Suth. Este posibil ca virusul sa fie de tipul H5N1, a adaugat el. Laboratorul european din Weybridge, Marea Britanie, a confirmat vineri prezenta virusului H5N1 la mai multe pasari care au murit in aceeasi regiune.

DISCOVERY ZBOARA IAR. NASA a dat unda verde revenirii in spatiu a navetei Discovery, dupa trei ani de la tragedia Columbiei, din februarie 2003. Discovery ar trebui sa decoleze la 1 iulie, pentru o misiune de 12 zile, cu destinatia Statia Spatiala Internationala. Zborul ar trebui sa evalueze modificarile facute la rezervorul extern si sa testeze in spatiu tehnicile de reparare.

RAPIRE. Doi soldati americani au fost rapiti de insurgenti irakieni, potrivit unor martori oculari citati de New York Times. Incidentul s-a petrecut in cursul unui atac asupra unui punct de control situat la Yusufiya. Un al treilea soldat american a fost ucis de rebelii mascati care au sosit cu doua masini. Acestia au atacat cu grenade si focuri de arma vehiculul blindat in care se aflau cei trei militari.

A TRECUT IN AMERICA! Virusul H5 al gripei aviare a fost depistat intr-o mica ferma din estul Canadei, a anuntat Agentia pentru controlul alimentelor. Testele vor stabili daca este vorba despre forma inalt patogena a virusului. Tulpina H5N1 inalt patogena nu a fost identificata in fermele din America de Nord.

×
Subiecte în articol: externe