x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

09 Iun 2006   •   00:00
INTERDICTIE. Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au anuntat ca au interzis provizoriu accesul in Ucraina a ultranationalistului rus Vladimir Jirinovski. Motivul acestei decizii este "denigrarea Ucrainei in calitate de stat independent de catre acest om politic".

NUMIRE. Parlamentul irakian a aprobat candidatii propusi de premierul Nuri al-Maliki pentru portofoliile Apararii si Internelor. Parlamentul a aprobat cu o majoritate clara numirea siitului Jawad al-Bolani in functia de ministru de Interne si pe cea a generalului sunnit Abdel Qader Jassim ca ministru al Apararii.

PREOCUPATI. Sofia a anuntat ca anuleaza concediile functionarilor din administratia publica din aceasta vara, pentru a putea indeplini cerintele UE inaintea raportului de monitorizare din toamna.

ADERARE. Presedintele Comisiei de Afaceri Externe din Parlamentul European, Elmar Brok, considera ca, daca existenta unor inchisori CIA pe teritoriul Romaniei inainte de noiembrie 2005 va fi confirmata, aderarea tarii la UE ar trebui amanata.

ACUZATII. Principalul partid de opozitie din Slovacia a adus noi acuzatii de coruptie impotriva premierului Mikulas Dzurinda, inaintea alegerilor de la 17 iunie. Formatiunea de opozitie Smer este la egalitate, in sondajele preelectorale, cu Uniunea Crestin-Democrata (SDKU) a premierului si alte doua partide de centru-dreapta din coalitie.

SOFIA. O instanta bulgara a anulat sentintele cu inchisoarea pe viata la care au fost condamnati cinci barbati pentru asasinarea in 1996 a fostului prim-ministru Andrei Lukanov. Decizia anuleaza singura condamnare intr-un sir de asasinate comise in ultimii ani in Bulgaria impotriva unor persoane publice. Analistii considera stanjenitoare pentru Bulgaria aceasta decizie.

×
Subiecte în articol: externe