x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

06 Iun 2006   •   00:00
TIRASPOL. Liderii din regiunea separatista transnistreana au anuntat ca vor organiza un referendum cu privire la independenta provinciei. Igor Smirnov, liderul transnistrenilor, a subliniat ca referendumul ar putea avea loc cel tarziu in septembrie si ar putea contine doua intrebari: una privind independenta si alta privind relatia cu CSI, in special cu Rusia.

NEGOCIERI. Premierul israelian, Ehud Olmert, a declarat ca doreste sa negocieze cu palestinienii si a anuntat din nou ca se va intalni cu presedintele palestinian, Mahmoud Abbas, la o data anuntata ulterior.

OFERTA. SUA s-au oferit sa suspende o parte dintre sanctiunile comerciale pe care le-au impus Iranului, in cadrul propunerilor care urmeaza a fi anuntate azi Teheranului de catre Inaltul reprezentant UE pentru politica externa, Javier Solana. SUA propun un acord care ar trebui sa fie elaborat in cursul negocierilor multilaterale, imediat ce Teheranul va suspenda activitatile de imbogatire a uraniului.

KIEV. Militarii ucraineni au incercat sa intervina, duminica, in piata din fata Portului Feodosia, pentru a imprastia manifestantii care protestau fata de prezenta militarilor americani in Ucraina. Manifestantii solicitau retragerea militarilor americani veniti in Ucraina pentru a lua parte la exercitiile din cadrul operatiunii Sea Breeze, 2006.

×
Subiecte în articol: externe