x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

16 Feb 2007   •   00:00
ROMANII SUNT DE VINA. Dupa publicarea rezultatelor autopsiei celor doi albanezi ucisi saptamana trecuta in confruntarile cu fortele ONU din Kosovo, comandantul contingentului polonez implicat in incident arunca vina pe jandarmii romani. "Nu noi am jucat rolul principal, ci romanii. Noi am folosit mai putin de o suta de gloante de cauciuc si nu am tintit in zona capului, acest lucru contravenind regulamentului", a declarat comandantul. (A.A.)

DATORII EXTERNE. Mai multe companii internationale cumpara datoriile externe ale statelor din lumea a treia si ulterior le dau in judecata cerand achitarea banilor in cuantumul initial, relateaza BBC, preluat de Mediafax. BBC prezinta cazul Romaniei, care, in 1979, a imprumutat Zambiei bani pentru achizitionarea de tractoare romanesti, dar statul african nu a putut achita suma integral. Cele doua tari au negociat ulterior lichidarea datoriilor in schimbul achitarii de trei milioane de dolari de catre Zambia. (A.A.)

DETURNARE. Un avion de linie al companiei Air Mauritania a fost deturnat ieri catre Sahara Occidentala. Politia mauritana nu a declarat numarul de pasageri si nici numarul de atacatori aflati la bordul aeronavei Boeing 737, care aseara a facut o escala la Dakhla (Sahara Occidentala), pentru a se alimenta cu combustibil. Potrivit politiei, atacatorii intentionau sa ndrepte avionul, care efectua o cursa ntre Nouadhibou (n Mauritania) si Insulele Canare (teritoriu spaniol), spre Paris.

×
Subiecte în articol: externe