x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

01 Iun 2006   •   00:00
MILOSEVICI NU A FOST OTRAVIT. Fostul lider iugoslav Slobodan Milosevici nu a fost otravit, ci a murit din cauza medicamentelor pe care le-a luat fara prescriptie medicala, se arata in raportul oficial al Tribunalului Penal International, dat publicitatii ieri, relateaza AFP. Faptul ca Milosevici si-a condus apararea in procesul intentat la Haga a provocat "esecuri ale securitatii" inchisorii, prizonierul obtinand astfel medicamente neprescrise de medic.

DATI IN FAPT. Doi vicepresedinti ai Parlamentului bulgar si liderul unui partid au colaborat cu serviciile secrete comuniste. Potrivit unei declaratii a ministrului bulgar de Interne, preluat de AFP, politicienii in cauza sunt: un reprezen-tant al partidului minoritatii turce, care le-a furnizat informatii agentilor serviciilor de spionaj si contraspionaj, un membru al partidului Attaka, nationalist, care a lucrat pentru un departament care avea legaturi cu politia politica si un alt politician din Opozitie, care a fost colaborator al serviciilor de contraspionaj.

ACORD. Romania si SUA au semnat un memorandum prin care isi sporesc cooperarea la nivelul Ministerului Apa-rarii. Potrivit site-ului Comandamentului American al Fortelor Comune (USJFCOM), documentul prevede ca Romania va avea in permanenta un ofiter de legatura pe langa USJFCOM, incepand din toamna acestui an. Acordul permite Romaniei sa ia parte la exercitiile si experimentele multinationale finantate de partea americana.

FARA DOVEZI. Comisia temporara a Parlamentului European (PE) nu mentioneaza, in raportul prezentat ieri, implicarea Romaniei in scandalul CIA. "Desi in presa internationala au existat acuze la adresa Romaniei, in cuprinsul acestui document nu s-a facut nici o referire la Romania", a declarat senatorul PNL Nicolae Vlad Popa, membru in Comisia de Libertati Civile a PE.

NOI MARTORI IN CAZUL DIANEI. Politia britanica a confirmat public descoperirea de noi martori si probe in cadrul anchetei asupra accidentului de masina in care printesa Diana si-a pierdut viata, in 1997, la Paris. "Avem noi martori. Avem noi rezultate de analiza stiintifica. Nu va pot spune cine sunt acesti noi martori", a declarat, potrivit AFP, responsabilul acestei anchete, Sir John Stevens, fost sef al politiei metropolitane din Londra.

VIOLENTE IN FRANTA. Patru politisti au fost raniti, zece masini au fost incendiate, iar cinci persoane au fost arestate, in noaptea de marti spre miercuri, la Montfermeil si Clichy-sous-Bois, in apropiere de suburbia de nord a Parisului, zona unde au fost inregistrate violente si in toamna anului trecut. Printre cei cinci arestati se numara si Muhittin Altun, un tanar de 18 ani, ars grav in luna octombrie in transformatorul unde doi prieteni ai sai au murit electrocutati.

×
Subiecte în articol: externe