x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

15 Feb 2007   •   00:00
VREA REABILITARE. Fostul arhiepiscop de Varsovia, monseniorul Stanislaw Wielgus, care a demisionat chiar in ziua investirii in functie, doreste sa fie disculpat de justitie in fata acuzatiilor de colaborare cu fostele servicii secrete comuniste. Avocatii sai au declarat, potrivit AFP, ca Wielgus nu a colaborat efectiv cu serviciile, iar multe dintre documentele care il incrimineaza sunt false.

SCANDAL. Un fost oficial cu rang inalt in CIA, un congresman republican si un afacerist din California au fost inculpati pentru rolul jucat intr-o afacere de coruptie pentru care risca opt ani de inchisoare. AFP relateaza ca, potrivit acuzatiilor, Brent Wilkes, seful companiei ACDS, ar fi oferit 700.000 de dolari mita congres- manului Randy Cunningham, care ii asigura obtinerea de contracte grase. In "roata" era implicat si Kyle Foggo, care a detinut pana anul trecut a treia functie ca importanta in CIA.

TEMPERAT. Presedintele ceh, Vaclav Klaus, a incercat sa linisteasca Rusia, afirmand ca proiectul Statelor Unite de a amplasa in Cehia un scut antiracheta nu trebuie perceput drept o amenintare la adresa Moscovei si ca este vorba doar de un proiect menit "lumea libera". Instalarea scutului, prevazuta pentru perioada 2011-2012, reprezinta o investitie in valoare de 1,6 miliarde de dolari si prevede desfasurarea a 200 pana la 400 de experti si militari americani, potrivit ambasadei Statelor Unite la Praga.

×
Subiecte în articol: externe