x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

03 Mar 2006   •   00:00
STATISTICI. In ultimii cinci ani, numarul strainilor aflati in situatie legala, dar si ilegala in Lombardia s-a dublat. Daca sosirile imigrantilor in regiune vor continua in acest ritm, sustine RGN Press, este foarte posibil ca in urmatorii ani sa se dubleze inca o data. Conform cifrelor care reies din raportul anual al Observatorului pentru integrare si multietnicitate, romanii fac parte din cei mai numerosi imigranti din regiunea italiana. In numar de 66.000, ei se situeaza pe locul al treilea ca prezenta in regiune.

TESTE OBLIGATORII. Rita Verdonk, ministrul olandez pentru Imigratie, a declarat recent ca toate persoanele care doresc sa emigreze in Olanda vor fi obligate, incepand cu luna martie, sa treaca un test de limba si cultura olandeza in tara de origine. Astfel, informeaza RGN Press, Olanda va inaspri conditiile impuse potentialilor imigranti. Pentru pregatirea testului vor fi necesare pana la 375 de ore de studiu, iar taxa de inscriere la examen va fi de 350 de euro. Prin aceasta hotarare, ministrul olandez a declarat ca nu doreste sa stopeze imigratia, ci sa arate clar ce cunostinte sunt necesare pentru participarea la societatea olandeza.

ALEGERI IN IRLANDA. Romanii care sunt inscrisi in Societatea Romana din Irlanda si doresc sa se afle la conducerea acestei asociatii mai au putin timp la dispozitie pentru a se anunta pe lista candidatilor la alegerile interne care vor avea loc sambata, patru martie. Asociatia romaneasca ii anunta pe toti cei care doresc sa candideze la aceste alegeri sa isi depuna dosarul la sediul organizatiei din 90 Meath Street Dublin 8, fie personal, fie prin posta. Acesta trebuie sa contina un Curriculum Vitae, cateva randuri in care sa se arate ce anume a facut in organizatie pana in prezent si prezentarea planurilor de viitor.

PROIECT DE INTEGRARE. Incepand cu luna aceasta, Universitatea din Alcala de Henares ar putea deveni un loc obisnuit pentru intalnirile romanilor aflati pe teritoriul Spaniei. Acest lucru va fi posibil datorita actiunilor Asociatiei Culturale pentru Ajutorarea si Integrarea Romanilor din Madrid. Membrii Asociatiei au reusit sa convinga reprezentantii universitatii sa gazduiasca, periodic, manifestari culturale si sedinte pe diverse teme, cu participarea romanilor, a reprezentantilor lor, dar si a spaniolilor interesati de cultura romaneasca.

Grupaj realizat de Anca Alexe

×
Subiecte în articol: diaspora