x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

04 Ian 2006   •   00:00
"CAPACARII". Doi romani cautati de Politia germana pentru mai multe spargeri de banci au fost prinsi cu sprijinul autoritatilor romane, relateaza Actualitatea Romaneasca. Sibienii Marcel Petru Musat si Valentin Bodo au reusit sa jefuiasca cel putin doua filiale ale Bancii Volksbank din orasele Kohlberg si Ammerbuch. Romanii arestati formau banda "capacarilor", denumita astfel, deoarece foloseau capace de canalizare si pietre de caldaram cu care spargeau ferestrele saloanelor cu jocuri mecanice de noroc si luau banii pe care ii gaseau in aparate. In prezent, 19 dintre romanii implicati in asemenea spargeri au fost arestati. Suma obtinuta de banda se ridica la aproximativ 120.000 de euro.

CEI MAI BUNI. Firmele galiciene de prelucrare a lemnului prefera mana de lucru provenita din Romania datorita specializarii pe care o mare parte dintre romani o are in acest domeniu. Companiile au contractat intr-o perioada de cinci ani, de cand dureaza acest gen de colaborare, circa 267 de imigranti romani, transmite RGN Press. Angajatorii cauta in afara tarii specialisti in acest domeniu, pe care in Spania nu-i gaseste. Atunci cand sosesc aici, romanii au deja contractele de munca incheiate, iar salariul anuntat este de 700 de euro. Date oficiale indica faptul ca acestia vor primi in plus inca doua salarii si un concediu anual de 40 de zile.

PETRECERE. Restaurantul romanesc Sam’N’Michou din Pickering, Canada, organizeaza sambata, 7 ianuarie, o petrecere prilejuita de Sfantul Ion. Aceasta se va desfasura sub genericul "Seara banateana" si o va avea ca invitata speciala pe interpreta de muzica populara Corin Zarva din Baile Herculane, care va fi acompaniata de Sorin Hutan la orga si Marcel Radu la trompeta, informeaza Alianta Romanilor Canadieni. Meniul anuntat este unul traditional romanesc.

AJUTOR. Ambasadorul Romaniei la Viena, Andrei Corbea-Hoisie, a declarat ca romanii din Austria sunt din ce in ce mai uniti, iar cifra lor a crescut la peste 100.000, relateaza Actualitatea Romaneasca. "Urmaresc cu interes toate activitatile asociatiilor de romani din aceasta tara si pot spune ca proiectele lor sunt diverse ca anvergura si orientare. Atat eu, cat si angajatii ambasadei ne propunem sa fim deschisi cu cetatenii romani aflati in Austria. Stim ca au nevoie de ajutorul nostru", a adaugat oficialul roman.

Grupaj realizat de Oana Vataselu

×
Subiecte în articol: diaspora