x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

30 Ian 2007   •   00:00
FERMIERI. Producatorii agricoli bulgari iau cu asalt piata funciara din Romania, deoarece aici hectarul de pamant fertil este de doua ori mai ieftin decat in Bulgaria, noteaza site-ul bulgar Standart. Nu toti romanii prefera insa sa-si instraineze pamantul, iar in acest caz il concesioneaza bulgarilor care ofera un pret mai bun. (G.D.R)

ATENTAT. Un atac sinucigas comis in localitatea Eilat (foto), din sudul Israelului, s-a soldat cu trei morti si mai multi raniti grav, transmite AFP. Atentatul a fost revendicat de trei grupari palestiniene, printre care Jihadul Islamic, Brigazile Martirilor Al-Aqsa si Armata Credinciosilor, o miscare necunoscuta pana in prezent. (I.C.)

CONDUITA. Autoritatile din localitatea canadiana Herouxville, provincia Quebec, au elaborat un cod de conduita pentru imigranti, transmite Mediafax. Acestora li se spune ca nu au voie sa le ucida pe femei sau sa le arda cu acid, precum si ca este permis sa bei alcool in oras, iar baietii si fetele pot face baie impreuna in piscine. Totul, ca sa le explice nou-venitilor cultura locala. In oras nu locuieste deocamdata nici un imigrant. (I.C.)

SFIDARE. Iranul a semnat un acord preliminar in valoare de zece miliarde de dolari cu companiile Repsol si Royal Dutch Shell, pentru producerea de gaze naturale lichefiate la zacamantul South Pars, transmite Reuters, preluat de Mediafax. Finalizarea acordului ar reprezenta o lovitura pentru autoritatile de la Washington. (I.C.)

ULTIMUL FILM. Televiziunea din Australia va oferi publicului ultimul film realizat de Steve Irvin, celebrul documentarist care a fost ucis in septembrie de o pisica de mare. Filmul prezinta intamplarile din ultima zi de viata a lui Irvin. Naratorul documentarului este Philippe Cousteaua, nepotul faimosului oceanograf Jacques Cousteau. (G.D.R)

POD PE DUNARE. Astazi se semneaza la Sofia acordul pentru constructia unui pod peste Dunare, intre localitatile Vidin (Bulgaria) si Calafat (Romania). Lucrarile la proiect au inceput in iunie 2000. Fondurile pentru proiect vor proveni de la Comisia Europeana, Banca Europeana de Investitii, Kreditanstalt fur Wiederaufbau din Germania si de la bugetele celor doua tari.

×
Subiecte în articol: externe