x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INFO

INFO

27 Ian 2007   •   00:00

STRATEGIE NATO. Ministrii de Externe ai statelor NATO discuta, intr-o reuniune informala, planurile de bataie pentru Afganistan si Kosovo, zone unde si Romania a detasat militari. In acest context, presedintele SUA, George W. Bush, a anuntat ca va prezenta in curand o noua strategie in Afganistan. In cazul unei sporiri a fortelor internationale din zona, Romania ar fi printre tarile care ar furniza o suplimentare semnificativa.

EXTRADARE. Londra va cere Moscovei extradarea lui Andrei Lugovoi in cadrul anchetei privind otravirea fostului spion rus Alexander Litvinenko. Solicitarea britanica are slabe sanse de a primi un raspuns pozitiv. Potrivit unor surse juridice ruse, citate de Interfax, replica Moscovei va fi urmatoarea: "In cazul in care vom primi o cerere oficiala din partea Londrei privind extradarea lui Lugovoi, raspunsul va fi, probabil, acesta: Constitutia rusa interzice extradarea cetatenilor sai".

FAVORIT. Premierul israelian, Ehud Olmert, vrea sa favorizeze alegerea lui Shimon Peres in functia de sef al statului. Peres l-ar inlocui pe Moshe Katsav, acuzat de viol, noteaza AFP. In acest sens, Olmert va prezenta duminica, in timpul reuniunii Cabinetului, un proiect de lege care vizeaza amendarea procedurii de alegere a presedintelui de catre Knesset (Parlamentul israelian), pentru un mandat de sapte ani, astfel incat votul sa nu fie secret.

×
Subiecte în articol: externe