x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INFO

INFO

24 Ian 2007   •   00:00

PIRELLI. Leopoldo Pirelli, fostul lider al celebrei companii cu acelasi nume, care produce anvelope, a decedat ieri seara, la varsta de 81 de ani. Compania a fost infiintata de Giovanni Battista Pirelli, bunicul lui Leopoldo, in 1872. Leopoldo Pirelli a condus compania pana in 1992, cand firma a inceput sa aiba probleme financiare. Patru ani mai tarziu s-a retras definitiv din afaceri.

TOT URMARIT. Miliardarul rus Boris Berezovski, aflat in exil in Marea Britanie, continua sa fie urmarit in Rusia pentru tentativa de lovitura de stat, a anuntat ieri parchetul general de la Moscova, citat de AFP. Anuntul infirma declaratiile care l-au precedat, emise de avocatul lui Berezovski si conform carora cazul miliardarului exilat ar fi fost incheiat. "Directia de anchete a FSB (serviciile secrete, foste KGB - n.r.) continua ancheta lor penala", a declarat un responsabil al parchetului pentru agentia Interfax. (D.Z.)

CADERE LIBERA. In urma unui sondaj efectuat la cererea Washington Post si ABC, presedintele Bush se afla intr-o cadere fara precedent de popularitate, analiza respectiva avansand chiar si un termen de comparatie. Astfel, Bush este la fel de antipatizat ca Nixon, dupa scandalul Watergate. Studiul a fost publicat chiar inainte de anualul discurs al presedintelui despre starea natiunii. (D.Z.)

CHISINAU. Un barbat cu dubla cetatenie romana si moldoveneasca a fost retinut de politia din Republica Moldova sub acuzatia de insusire a unor sume mari de bani de la cetateni moldoveni care doreau sa obtina cetatenia romana. Barbatul in varsta de 47 de ani isi ademenea victimele prin anunturi la mica publicitate, in care promitea pasapoarte romanesti in termen de trei luni, contra unor sume cuprinse intre 1.000 si 3.000 de euro. (Vitalie Calugareanu, Chisinau)

CHINA. Ministerul chinez al Afacerilor externe a confirmat faptul ca tara sa a desfasurat saptamana trecuta un experiment referitor la testele antisatelit, reusind sa distruga unul dintre satelitii meteorologici din programul sau spatial. "China a pledat pentru utilizarea pasnica a spatiului, se opune inarmarii si oricaror curse legate de arme in spatiu", a declarat Liu Jianchao. (G.D.R.)

INCULPAT. Procurorul general israelian a recomandat ieri ca presedintele Moshe Katsav sa fie trimis in judecata pentru viol si alte "incidente sexuale". Katsav a fost acuzat ca a violat o fosta angajata de la resedinta prezidentiala, cunoscuta doar sub pseudonimul "A". Katzav a declarat ca nu va demisiona din functia de presedinte, in ciuda recomandarii procurorului-general. (G.D.R.)

GASTE "AVIARE". "Aproximativ 30-40 de gaste suspecte ca ar fi purtatoare ale virusului aviar mortal, H5N1, au fost detectate la o ferma din sud-estul Ungariei", a declarat ieri ministrul Sanatatii de la Budapesta. Cateva dintre acestea au murit, iar altele prezinta simptomele virusului. La aceeasi ferma mai traiesc peste 5.000 de gaste, iar in zilele urmatoare toate vor fi ucise. (Teodora Ivan)
×
Subiecte în articol: externe