x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INFO

INFO

22 Noi 2004   •   00:00

23 NOIEMBRIE 2004
PROCES. Un fost preot american este acuzat de molestare sexuala a unor minori, printre care si un baiat pe care-l adoptase din Romania. Doi tineri au reclamat abuzurile sexuale la care au fost supusi de Troy Taylor, 32 de ani, politiei din Georgetown, SUA. Romanul, unul dintre cei care au depus plangerea, a fost adoptat de Taylor in perioada in care acesta era intr-o misiune de ajutorare a copiilor din orfelinatele din Romania. Abuzurile impotriva romanului au fost comise in 1988, cand baiatul avea 12 ani, in casa lui Taylor din Murrells Inlet, SUA. A doua victima a pedofilului este un american, acum soldat in Irak, in varsta de 25 de ani. Acesta a fost molestat de Taylor in anul 1991.

ZILELE CULTURII. Asociatiile "Un Alter Ego" si "Casa Romaneasca", din Germania organizeaza "Zilele Culturii Romanesti la Nürnberg". Manifestarile vor incepe vineri, 3 decembrie, si se vor incheia duminica, 5 decembrie. In cadrul evenimentelor se va desfasura un vernisaj de arta fotografica, pe tema "Bisericile Fortificate din Transilvania". In incheierea Zilelor Culturii va fi organizat un bal romanesc.

CONCERT. Clubul Studentilor Romani de la Universitatea din Toronto organizeaza cu ocazia sarbatorilor de iarna un "Concert de Craciun". Aceasta manifestare artistica este una traditionala pentru Clubul Studentilor. Evenimentul va avea loc pe data de 28 noiembrie, la ora 18:30, in cadrul Capelei de la Victoria College, situata pe 99 Charles Street, Toronto.

RECITAL. Un artist roman va interpreta la Wigmore Hall in Londra, Marea Britanie, operele lui Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven (foto) si Richard Strauss. Remus Azoitei a studiat vioara la "Juilliard School", in New York, si la Academia Regala de Muzica din Londra. La institutia din capitala Marii Britanii, Azoitei ocupa acum si postul de profesor de vioara. Cariera sa include concerte in toata Europa, America de Nord si Japonia. Concertul va avea loc pe data de 26 noiembrie 2004. Adresa Wigmore Hall este: 36 Wigmore Street, London W1U 2BP .

×
Subiecte în articol: diaspora